На Донеччині перед судом постане організована група, яка займалась збутом незаконно виготовлених сигарет відомих марок

Перед судом постане організована група, яка займалась збутом незаконно виготовлених сигарет відомих марок

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно 3 осіб, які обвинувачуються у незаконному придбанні і зберіганні з метою збуту та збуті незаконно виготовлених тютюнових виробів, вчиненого у складі організованої групи ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з жовтня 2019 року по березень 2020 року троє мешканців м. Краматорська, вступивши у злочинну змову, налагодили схему із продажу контрафактних сигарет. Зловмисники через відділення логістичної компанії купували незаконно виготовлені тютюнові вироби із підробленими марками акцизного податку та без них. У подальшому «підприємці» збували сумнівної якості сигарети на території міста.

У ході проведення санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів, у гаражах виявлено та вилучено майже 25 тис пачок сигарет.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

Довідково: максимальна санкція статті – штраф від 5 до 10 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Прокуратура Донецької області