На Буковині прикордонники зупинили джип контрабандистів

Неподалік державного рубежу за оперативною інформацією співробітників Чернівецького загону прикордонний наряд відділу «Красноїльськ» виявив автомобіль «Nissan Patrol».

З появою військовослужбовців водій автівки іноземної реєстрації вдався до втечі. Неподалік прикордонники затримали громадянина України з радіостанцією, який, очевидно, був його спільником.

В ході переслідування група реагування виявила втікача на одній з лісових доріг, яка веде до кордону. Вимогу прикордонників зупинитись він проігнорував. Не зупиняючись, транспортний засіб продовжив рух в бік прикордонного наряду, чим створив загрозу життю й здоров'ю військовослужбовців. Після попереджувальних пострілів, які були змушені зробити охоронці кордону, водій зупинив позашляховик та втік з місця події.

На даний час автівку з тютюновими виробами доставлено до прикордонного підрозділу. За візуальним оглядом у салоні авто знаходиться близько 20 ящиків тютюнових виробів. Після дозволу суду буде проведено огляд транспортного засобу. На затриманого громадянина України складено матеріали за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

За спробу переміщення та збут підакцизних товарів до поліції направлено повідомлення про виявлення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 204 ККУ «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів». Заходи з пошуку осіб, причетних до протиправної діяльності тривають.

МВС України