Детективи БЕБ у Чернівцях вилучили третій бензовоз із сигаретами. Загальна вартість контрафакту перевищує 21 млн грн

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області в рамках досудового розслідування контрабанди сигарет до Румунії вилучили цистерну з товаром на 5 млн грн. Зокрема це картонні коробки з майже 65 тис. пачками сигарет без марок акцизного податку.

Раніше правоохоронці виявили вантажівку із сигаретами на 4,5 млн грн, а за кілька днів уже на пункті митного пропуску викрили ще одну, із товаром на 12 млн грн. Третю цистерну фігуранти намагалися сховати на території приватного підприємства в Закарпатській області.

Товар приховували у цистерні для пального. Фури з сигаретами минали пункт митного контролю як порожні, а поверталися до України із пальним.

Наразі слідчі дії тривають, встановлюється повне коло причетних до незаконної діяльності осіб та походження контрафактного товару.

Досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 201-4, ч. 1 ст. 204 КК України здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у Чернівецькій області, оперативний супровід – співробітники оперативно-розшукового підрозділу 31 прикордонного загону та Управління СБУ у Чернівецькій області, процесуальне керівництво - Чернівецька обласна прокуратура.

Бюро економічної безпеки України

Нагадаємо, раніше детективи Бюро економічної безпеки у Чернівцях вилучили 11 тонн тютюну.