Детективи БЕБ на Київщині вилучили фальсифіковані сигарети вартістю 1,4 млн грн

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області спільно з прикордонниками вилучили з незаконного обігу сигарети без марок акцизного податку вартістю 1,4 млн грн.

Слідством встановлено, що на території Київської області діє злочинна група, яка здійснює реалізацію незаконно виготовлених тютюнових виробів по всій території України.

Аби приховати свою незаконну діяльність, особи постійно змінювали пункти продажу сигарет та склади для їх зберігання.

Детективи БЕБ провели невідкладний обшук автомобіля у місті Бориспіль, за допомогою якого здійснювалось транспортування фальсифікованої продукції.

Співробітники Бюро виявили декілька тисяч пачок незаконно виготовлених сигарет без марок акцизного податку. Водій пояснити походження цього товару не зміг.

За результатами обшуків з незаконного обігу вилучено 20 тис. пачок цигарок та транспортний засіб. Орієнтовна вартість вилученого становить 1,4 млн грн.

Слідство триває. Встановлюється повне коло осіб причетних до незаконної діяльності та шляхи постачання фальсифікованої продукції.

Досудове розслідування за ч. 1 ст. 204 КК України здійснюють детективи ТУ БЕБ у Київській області у співпраці з прикордонниками оперативно-розшукового відділу ОКПП «Київ» ДПСУ. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Київської обласної прокуратури.

Бюро економічної безпеки

Нагадаємо, раніше БЕБ на Одещині вилучило контейнер контрафактних сигарет з Азії на 32 млн грн.