На Сумщині припинено незаконний обіг тютюнових виробів

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури задокументовано протиправну діяльність мешканця обласного центру у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 204 «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» та  ч. 1 ст. 199 «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів» Кримінального кодексу України, який організував збут незаконно виготовлених тютюнових виробів на території області за допомогою Telegram-каналу.

Так, до поліції надійшла оперативна інформація про можливу причетність 53-річного сумчанина до протиправної діяльності щодо збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів. Пошук клієнтів та продаж контрафактних цигарок зловмисник здійснював за допомогою Telegram-каналу.

У ході санкціонованих обшуків місць проживання зловмисника, гаражного приміщення та автомобіля виявлено та вилучено  близько 12 000 пачок сигарет, грошові кошти у сумі 60000 гривень, а також поштові накладні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП в Сумській області за оперативного супроводу працівниками відділу протидії кіберзлочинам в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури. 

Сумська обласна прокуратура

Нагадаємо, раніше на Закарпатті прокуратурою спільно з правоохоронцями виявлено понад 11 тисяч пачок сигарет, які планували незаконно переправити до ЄС.